Oudh

Niche parfum

Het duurste parfumgrediënten ter wereld.

Oudh is zeer exclusief

Oud (of “oudh”) komt van het hout van een wilde tropische boom die de agar wordt genoemd. Het hout moet besmet raken met een soort schimmel genaamd “Phialophora parasitica”, waardoor het hout oudh produceert, een donkere, extreem geurige hars.

Blijkbaar produceert slechts 2 procent van de agarbomen oudh, waardoor het ongelooflijk kostbaar is en dus extreem duur!

Vanwege de zeldzaamheid en de grote vraag en de moeilijkheid om het te oogsten, is oud-olie een van de duurste oliën ter wereld. Oudh heeft door de hoge vraag de waarde van goud 1,5 maal overgeschreden waardoor het ook wel het vloeibare goud wordt genoemd.

Doordat Oudh in exclusieve parfumes wordt gebruikt, is de waarde van oudh meer dan €5000 per pond!

Oud is al eeuwenlang populair in het Midden-Oosten en geniet hier in het Westen een enorme vlucht met steeds meer merken die oudh-geuren creëren. Maar ze hebben allemaal een prijs.

Oudh So Perfume
Oudh So Perfume

Parfums met Oudh

Unieke Niche Parfums

In de huidige wereld van complexe geurformuleringen heeft Oud veel belangstelling en populariteit gekregen. In de afgelopen tijd hebben enkele beroemde ontwerpers hun eigen geuren gelanceerd met behulp van deze geliefde essentiële olie. Enkele voorbeelden zijn: Initio, Xjerjoff en Juliette has a gun. De opkomst van boetiekhotels in de jaren tachtig zorgde voor een nieuwe en zeer weelderige reizigerservaring en daarmee voor zeldzame en exotische geuren voor mensen met een luxe smaak voor wie geld geen rol speelt.

Oudh

Oudh So Perfume

Oudh parfums

Montale

Deze website maakt gebruik van “cookies” om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

[language-switcher]